PoPo oli pelastus ja hienohelma saa lihansa Chef Wotkinsilta

Lähdin vappuna viikoksi etelän lämpöön lomalle ja Siiselsson jäi kotiin muun lauman kanssa. Olin jo kauan ennen reissua miettinyt miten se (ja lauma) pärjää minun poissa ollessani, erityisesti kun Sissin ruokinta-ohjeet ovat edelleen pari A4:sta pitkät. Ennen reissuun lähtöä meillä oli vielä toinenkin poikkeustilanne päällä nimittäin muutto. Aika paljon asiaa lyhyessä ajassa pienelle koiralle.

Stressin määrää ei lievittänyt Sissin valeraskausoireet, päinvastoin. Päivää ennen lähtöäni se päätti yhtäkkiä pelätä kaikkea. Yleensä jätesäkit, muut kassit ja isot laatikot eivät sitä koommin hetkauta mutta tällä kertaa ne olivat sille ihan liikaa. Stressi näkyi levottomuutena, läähättelynä ja Sissi teki minun matkalaukun saapuessa kotiin hätäpissat matolle. Tunnelmat reissuun lähtiessä olivat siis itselläkin todella ahdistavat ja teki mieli perua koko reissu.

Matkani ensimmäisen päivän aikana Sissi lopetti syömisen. Se on jo pidempään närppinyt possu-bataattipataansa ja erityisesti lisäravinteita. Valeraskauden oireisiin voi kuulua toki myös ruokahaluttomuus. Mutta Sissin tapauksessa pitkä paasto tekee aina pahaa, sen maha ei kestä tyhjänä oloa kovinkaan pitkään ja seurauksena on aina rajut tyhjän mahan oksennukset. Vatsan suojaksi se sai Silicea-geeliä, joka tekee suojaavan kalvon vatsan pinnalle. Koirahoitaja keksi sitten syömättömyyden seurauksena hakea kaupasta PoPo-jauhelihaa eli tätä ihmisille keksittyä uututta, jossa on porsaanjauhelihaa sekä porkkanaa suhteessa 75/25. Se osoittautuikin koiran suureksi herkuksi ja koko lomaviikon Sissi veteli PoPoa.

Reissuni aikana muuttui myös yhtäkkiä toinen asia, nimittäin suoliston toiminta. Olemme taistelleet vaihtelevan löysän kakan kanssa taas pidempään ja olen pohtinut onko tekemässäni possupadassa nyt väärä resepti vai lihassa vikaa vai onko peräti viheliäinen giardia palannut Sissiä kiusaamaan. PoPon myötä kakat muuttuivat - täysin normaaliksi. Empiirisen tutkimuksen nimissä Sissille annettiin possubataattia loppuviikosta ja vatsa meni löysälle välittömästi. Siispä olemme siitä asti jatkaneet PoPo-linjalla ja hyvältä näyttää. En tiedä, onko löysien ulosteiden taustalla sitten bataatti mutta tämä possu-porkkana yhdistelmä on nyt saanut aikaan jotain sellaista mitä ei olla nähty kuukausiin. Täydellistä kakkaa, kerta toisensa jälkeen.

Olen nyt kotiutunut tänne räntäsateeseen ihanista aurinkoisista tunnelmista ja pitkästä aikaa näyttää siltä, että meillä on kaikki koiran osalta aika hyvin. Ruoka maistuu, suoli toimii, närästelyä ei näy (vaikka ruoho maistuis) ja jätesäkitkään eivät enää pelota. Nyt olen alkanut etsimään vaihtoehtoa suhteellisen suolaisen hintaiselle PoPolle eli etsin toimittajaa, jolta saisin laadukasta porsaan jauhelihaa suhteellisen isoja määriä. Pääkaupunkiseudulla lihatukkureita toki on, mutta vaikeasti löydettävissä. Laitoin sähköpostia Lihatukku Veijo Votkinsille, joka paremmin tunnetaan kauppojen hyllyiltä keltaisista Chef Wotkins - nimisistä laatulihatuotteistaan. Heiltä löytyisi suhteellisen edulliseen hintaan heidän itse jauhamaansa porsaan jauhelihaa, jota saisin kuulemma niin paljon kuin tarvitsen. Olisihan se mahtavaa, jos Sissille voisi ostaa possua vaikka Kennelrehusta, mutta heidän possujauheliha on niin kutsuttua "pentujauhelihaa", joka sisältää huimat 37% rasvaa. Vauhtiraksun kautta löytyvissä lihoissa on sitten taas kaikkea roipetta, eli luumurskaa ja sisäelimiä ja niidenkin tuotteiden rasvaprosentit nousevat tuplasti yli mitä tarvitsisi. Sama juttu Mustilla ja Mirrillä. Maukkaan tuotteissa on rasvaa 19-28% ja ne sisältävät lihan lisäksi henkitorvea ja keuhkoja. Juuri nuo "roippeet" ovat ainesosia, jotka aiheuttavat Sissille, sekä ymmärtääkseni monille muillekin koirille armotonta närästelyä. Parempi siis tilata liha Wotkinsilta vain.

Mitä parempaa lihaa ostan koiralleni, sitä enemmän itse olen alkanut syömään kasvisruokaa. Pysyypähän hiilijalanjälki tässä taloudessa balanssissa..

Kommentit

  1. Tuo Popo on osottaatunna meekäläesennii nirpalle mahalle hyväks. Ee närästä eekä tie mittää vaevoo :) Tämä teejjän ploki on sittä tosj hyvä ja hyövyllinen. Monta mahavinkkijä on suatu ja apuja :) Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä närästystä aiheuttaa ja mikä siihen auttaa? - Yhdellä silmäyksellä

Viides eläinlääkäri totuuden sanoo ja niin sanon minäkin pari pointtia

Aloittelijan vinkkejä mätsäreihin